RallyPulse International EN-UK / RallyPulse Bulgaria BGR / Shop.RallyPulse / Последвайте ни: Facebook Twitter YouTube - Channel 1 YouTube - Channel 2 Dailymotion videos RSS International News

RallyPulse - България - Рали Спорт

Последни Новини
Класиране - Рали Шампионат 2017
1. Т. Стратиев / З. Попов
157.4
2. Г. Григоров / Д. Миленков
103.8
3. Пламен Стайков / Давидоне
102.7
4. Игнат Исаев / Милен Илиев
87.8
5. М. Ангелов / Н. Сивов
80.4
6. Антон Титов / Д. Георгиев
79.8
RallyPulse - Галерия България
Рали България 2017 Рали България 2017 Рали България 2017
Планинско В. Великов 2017 Планинско В. Великов 2017 Планинско В. Великов 2017
Рали спринт Дряново 2016 Рали спринт Дряново 2016 Рали спринт Дряново 2016
Акценти
Видео - Катастрофи и Моменти - Автомобилизъм сезон 2016
Спортен календар 2018 - Временен
Рали България 2017 - Обзор
Снимки от Лясковец 4х4 Екстрийм - 25-26 Юни 2016
За Рали България 2017 са подадени рекордните 54 заявки, 24 от тях от Турция
Последни Документи
БФАС Допълнителен правилник - Планинско В. Великов 2018
 
БФАС Няма данни
 
БФАС Няма данни
 

Шампиони
Тихомир Стратиев 2017
Т. Стратиев
Д. Борисов
Пежо 208
Години:
Пламен Стайков 2016
Пламен Стайков
Давидоне
Митс. Лансер
Години: 32
Любен Каменов Планински
Шампионат 2016
Любен Каменов
Митс. Лансер
Години: 29
RallyPulse - Резултати България
Рали Шампионите на България
Последни Онборд Кадри
Porcisteanu - Рали Сливен 2016 СЕ1
Сурилов - Рали Сливен 2016
Д. Попов - Гавраилово - Сливен 2016
Д. Попов - Кипилово - Сливен 2016
Следващо предаване на живо
Няма данни
Последни предавания на живо
Рали Стари столици 2017
Рали Твърдица - Елена 2017
Рали спринт Дряново
Предстоящи състезания
Планинско В. Великов Шумен 14-15 Април
Планинско Благоевград 28-29 Април
З.М. (Писта) Бургас 12-13 Май
Рали спринт Дряново 19-20 Май
З.М. (Писта) Хасково 26-27 Май

През 2018 Стратиев ще кара навън, Йордан Атанасов се връща в ралитата, а Рали България се подготвя за Европейския рали шампионат

21 Март 2018 / Рали шампииона Стратиев: ”Ще си запаля лиценза, и ще карам в чужбина. Нещата не са никак розови!”
Днес в пресцентърът на Двореца на културата и спорта във Варна, се проведе първата пресконференция на РАЛИ КЛУБ ВАРНА за тази година. Организаторът Орлин Пенев от ”Нептун Моторспорт Варна”, покани за участие: Йордан Атанасов, Янаки Янакиев, Симеон Димитров, Стефан Либертинов, Тихомир Стратиев, Давид Кварацхелия (Давидоне) и Слави Славов, член на УС на БФАС.
В началото водещият пресконференцията Орлин Пенев, обяви на 24 март, в събота ще се състои 22-рия автопоход „Морски бриз“. В похода ще вземат участие представители на седемте варненски ретро клуба.
След това г-н Пенев попита националния рали шампион за 2017 г. – Тихомир Стратиев, дали е бил поздравен за спечелената титла от официалния вносител и дилър на Пежо за България? Шампионът даде отрицателен отговор на този въпрос. След това Стратиев емоционално разказа, ” доскоро е знаел какво ще прави, но към днешна дата не знае какво ще прави! Преди десетина дена БФАС много тихомълком, без да съгласува с рали комисията е направила промени в рали календара, което е нелогично, непрактично и няма аналогия това което се случва в България! Променени са датите на всички ралита, без рали Стари Столици, както има и ново рали в шампионата - рали Сърбия. Имах планове, дори и за участие в европейския рали шампионата, но в момента незнам какво ще правя! За мен това е изключително обидно, защото по този начин, че БФАС се подиграва с пилотите си, като ги принуждава да карат в чужбина. До ден днешен, не намерих публикувани правилници за рали състезанията през 2018 г. в България! Има наредби, но не е публикуван правилника! По какви правила, ще със състезавам, къде ще се състезавам, това са въпроси, които всеки един трябва да знае преди да е започнал сезона.....”.
За финал Стратиев заяви: ”Ще си запаля лиценза, и ще карам в чужбина. Нещата не са никак розови!”
Йордан Атанасов заяви, че отново се връща в автомобилния спорт. Заедно с Янаки Янакиев, двамата ще участват във всички кръгове от националния рали шампионат, както и в Балканския Рали Трофей на ФИА. Първото участие за тази година на екипажа на „Арт рейсинг“ ще бъде на 3-6 май 2018 г. в рали Phrygia (Турция), първи кръг от Балканския Рали Трофей.
Целта на екипажа е шампионската рали титла за тази година, като отново ще разчитат на Мицубиши Лансър Ево 9, коeто е изцяло реновиранo.
Янаки Янакиев заяви: ”Връщаме се в спорта по-позитивни, и да допринесем, въпреки годините си, малко по-улегналост и свежест в спорта, да балансираме нещата, в момента положението е много изнервено, но се надявам с общи усилия да вдигнем този спорт на крака и да вървим напред! Трябва да седнем и да се разберем всички!”
Слави Славов, отговори на коментариите на Стратиев следното: ”Календарът за тази година беше променен, понеже министерството на спорта имат желание за следващата година рали България да стане кръг от Европейския рали шампионат. Този амбициозен проект, иска време за реализация и се е взело решение, да бъде отложено ралито за края на годината, за да може да се направи съответната подготовка и тази година ралито трябва да бъде кандидатско рали, да дойде наблюдател, да оцени критериите и дали са покрити стандартите и след това да бъде направено състезанието. Засега ралито остава във Варна, но на 21 април има общо събрание на федерацията и новото ръководство може да поеме друг курс и да прецени, че ралито трябва да бъде преместено!”
Стефан Либертинов от Флат аут, заяви, че през тази година техния тим ще участва и в рали шампионата, освен в планинския и пистовия шампионат. В момента „Флат аут” имат 18 пилоти, от които трима дебютанти и 16 състезателни автомобила. Първото им участие е на планинското „Мемориал Валери Великов” следващия месец.
Симеон Димитров, обяви, че техния тим „Флат аут”, през 2019 г. ще организира кръг от националния пистов шампионат на румънската писта „МОТОПАРК” и надеждата им, че пистовия шампионат да бъде предимно на писти, а не на градски затворени трасета.
Давид Кварацхелия (Давидоне), сподели, че е станал Международен спортен комисар от името на Грузия, Вице-консул на Грузия във Варна и председател на българо-грузинската търговско-промишлена камара. За съжаление няма да има грузински състезатели на „Мемориал Валери Великов’2018”, понеже през същия уикенд има планинско в Грузия. През тази година Давидоне, ще организира рали в Грузия, като желанието му е да карат доста елитни екипажи, от Грузия, Румъния, Сърбия, Украйна и естествено от България. Вече е получил съгласието на Тихомир Стратиев и ще бъде негов навигатор...........
Снимки: Николай КАРАЗЛАТЕВ
Последно Видео  
Български Рали Шампионат - Календар 2018
Рали Дата Победители Резултати Инфо Видео
Зая
Ст
Фи
Рали България 1-3 Юни Или на 2-4 Ноем.  
Твърдица Елена 7-8 Юли    
Рали Сливен 7-9 Септ Или на 27-29 Юли  
Стари Столици 6-7 Окт    
       
Общо Класиране: Рали Шампионат 2017
Общо Класиране: Планински Шампионат 2017
Общо Класиране: Рали Шампионат 2016
Общо Класиране: Планински Шампионат 2016
Общо Класиране: Планински Шампионат 2015
Рали Стари столици Ден 2  
Рали Стари столици Ден 1  
Рали Сливен 2017  
Рали Сливен 2017 - Топ 3  
Рали Твърдица - Елена 2017  
RallyPulse.com - България © 2018 - Контакти